Köszöntés!

Szeretettel köszöntelek az Úr Jézus Krisztus nevében!
Ez az oldal azért jött létre, hogy tájékoztasson arról, hogy milyen Biblia és hozzá tartozó modulok készültek ill. készülnek a theWord, a MySword és az e-Sword számítógépes bibliai programokhoz, és milyen szolgálatokat végzek az Úr kegyelméből.
Remélem hasznos információkkal szolgálnak e bejegyzések!

Testvéri szeretettel: Baranyi László

2010. augusztus 21., szombat

Előkészületben a Kecskeméthy István Biblia fordítása 1935


A Koinónia Kiadó adta ki nyomtatásban Kecskeméthy István teljes Biblia fordítását.
Elkészítettem The Wordbe modulként a Kecskeméthy Bibliát.
Kijavítottam a teljes Biblia versszámozását, hogy a The Word-ben minden vers helyesen jelenjen meg. Tesztelés után néhány napon belül közkinccsé teszem.
Köszönet a Koinónia Kiadónak, hogy engedélyezte a modul elkészítését.

"Kecskeméthy István (1864-1938) bibliatudós, teológiai professzor élete a Szentírás-fordítás jegyében telt el. Huszonhat évesen publikálja bibliafordításának első könyvét, az Énekek énekét, 1935-ben látja el kézjegyével az utolsó tisztázatot. A nagyalakú, gyönyörű rajzolatú betűkkel létrejött kézirat fennmaradása igazi csoda, a második világháborút követően folyamatosan rejtegetni kellett, mialatt a létező fordítás legendáriuma egyre gazdagodott. Az Erdélybe 1895-ben áttelepült és 1918 után választott hazát változatlanul otthonának tekintő fordító egyetlen pillanatra sem választotta el életét a Szentírástól. Örökösök nélkül távozott el az örökkévalóságba, ránk, az olvasókra bízva nagy értékű örökségét." (forrás)
Áldás!
Blaci

1 megjegyzés:

  1. Kedves Tesó!

    Talán nem a legjobb helyen, de mégis itt szeretném megköszönni azt a munkát és szolgálatot, amit végzel. Elképesztően hasznos feladat a tiéd, lehet hogy nem olyan látványos, mintha színpadon prédikálna vagy énekelne az ember, ám rendkívül fontos! Nekem személy szerint igen sokat segítettek ezek a modulok: szeptembertől indítunk a gyülekezetben egy tanfolyamot, ahol a The Word is szóbakerül és a résztvevők ezt a szoftvert használják majd a beépülőkkel együtt.

    Úgyhogy még egyszer köszönöm és sok áldást kívánok!

    VálaszTörlés