Köszöntés!

Szeretettel köszöntelek az Úr Jézus Krisztus nevében!
Ez az oldal azért jött létre, hogy tájékoztasson arról, hogy milyen Biblia és hozzá tartozó modulok készültek ill. készülnek a theWord, a MySword és az e-Sword számítógépes bibliai programokhoz, és milyen szolgálatokat végzek az Úr kegyelméből.
Remélem hasznos információkkal szolgálnak e bejegyzések!

Testvéri szeretettel: Baranyi László

2009. december 8., kedd

Bibliai Nevek és Fogalmak





Az Evangéliumi Kiadó egyik legjobb kézikönyve amit Csolák Béla testvérem készített el e-Sword-be. Régóta átkonvertáltam és használom is a The Word programban is.
Feltettem a szokásos helyre, hogy azok is, aki nem foglalkoznak konvertálásokkal az e-Sword-ből a The Word-be (Importer tool programmal könnyedén lehetséges ez, itt a letölthetősége) azok is tudják használni.
Ha letöltötted a BibliaiNevekFogalmak.dct.twm fájlt csak egyszerűen másold be a c:\Program Files\The Word\ almappádba, ahol a többi fájl is található.
Érdemes beállítanod a The Word programban, a szó kereső szótár funkciót.
A következő lépések alapján teheted meg.
(második kép)
1. Eszközök menüsor, Biblia nézet beállítások menüpont.
(harmadik kép)
2. A Biblia nézet beállítás panelon kattints a legalsó menüpontra ez a szó kereső szótárak.
3. Állítsd be a neked megfelelő módon. Javaslom a harmadik képen látható beállítást.
4. Bármi kérdésed van nyugodtan írj!
(negyedik kép)
5. A beállítások elvégzése után, ha oda viszed az egered a Biblia szövegére, és ha az a szó a telepített szótáradban megtalálható akkor egy felugró ablakban elolvashatod a definícióját.
(Krisztus szóra vittem az egerem a CTRL nyomva tartása mellett és a Bibliai Nevek és Fogalmak és az Újszövetségi Fogalmak Szótára is találatot jelez. Az utóbbi szótár szept.29.-e óta letölthető)

Áldjon az Úr!

Blaci

1 megjegyzés: