Köszöntés!

Szeretettel köszöntelek az Úr Jézus Krisztus nevében!
Ez az oldal azért jött létre, hogy tájékoztasson arról, hogy milyen Biblia és hozzá tartozó modulok készültek ill. készülnek a theWord, a MySword és az e-Sword számítógépes bibliai programokhoz, és milyen szolgálatokat végzek az Úr kegyelméből.
Remélem hasznos információkkal szolgálnak e bejegyzések!

Testvéri szeretettel: Baranyi László

2009. november 8., vasárnap

A héber Bibliák a The Wordben





Amikor feltelepítettem a The Wordbe a magyar Bibliák mellett a görög és héber modulokat, megdöbbenésemre nem jól jelenítette meg a héber Bibliát. Azt hittem először hibásak a fájlok, vagy rosszul sikerültek az e-Sword-ből a konvertálások.

Először csak kis téglalapok jelentek meg a szöveg helyén.
Utána olvastam a problémát nagyon egyszerűen orvosolni lehetett.
A The Word programban a Fájl legördülő menü beállítások menüpontban a megjelenő ablakban a Bibliai szövegek fülnél be kell állítani a betűtípust Cardo-ra. (beleklikkelsz a megfelelő Biblia sorába és kiválasztod a Cardo betűtípust) (Első két kép)

Azután nézem a héber szövegemet és fordítva helytelenül jelennek meg a karakterek nem jobbról balra olvasható hanem úgy mint a magyar Biblia.
Megint utána olvasás és a probléma néhány egyszerű lépésben orvosolható.
Telepítő Xp Cd-ét be az olvasóba. Aztán a Start menü Vezérlőpult ikonra klikkelve, kiválasztod a Területi és nyelvi beállításokat. A nyelvek fülre klikkelve bepipálod a Komplex írásrendszerek és a jobbról balra író nyelvek előtti kis négyzetet és az OK gomb. Ezután az install XP CD-ről bemásolja a megfelelő fájlokat az operációs rendszer, egy újraindítás és hibátlan a héber szöveg megjelenítése. (3. és 4. kép)

Áldjon az ÚR!

Blaci

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése